A középkorú, felsőfokú végzettséggel rendelkező fővárosiaknak viszont igenis számít, milyen pártra szavaz a partnere

 A Randivonal társkereső oldal legfrissebb felmérésében a társkeresőit kérdezte meg, hogy 2022-ben számukra mik a legfontosabb tulajdonságok a leendő partnerben. A közel 1000 fő bevonásával készült kutatás alapján úgy tűnik az elmúlt évek kiélezett politikai retorikája nem osztotta szekértáborokra a társkeresőket, és nem feltétlenül a leendő partner politikai nézetei mérvadóak társkereséskor.

A megkérdezett társkeresők több mint fele úgy véli pár hónap alatt kiismerhető a randipartner, amihez aktívan együtt töltött idő szükséges, ugyanakkor a megkérdezettek közel harmada már pár együtt töltött nap után is képes hosszútávú következtetéseket is levonni. A döntés meghozásának természetesen megvan az alapja, ugyanis a párjukat keresők közel felének már volt legalább egy olyan kapcsolata, amit megbánt.

A belső értékek vagy a külső számít?

Hiába ömlik ránk a közösségi médiából a tökéletes arc és test marketingje, a Randivonal társkeresőinek a külsőnél sokkal fontosabb az intelligencia és a család tisztelete, ez utóbbi főleg a fiatalabb korosztálynál mérvadó. Természetesen dobogós lett a külső is a humorérzékkel együtt, ugyanis a társkeresők kétharmadának ezek számítanak a legfontosabb tulajdonságoknak a másikban. Meg kell említenünk a legkevésbé fontos tényezőket is, ilyen volt például a vallási nézet, az iskolai végzettség és a közeli lakhely. A felmérés eredményei alapján úgy tűnik az iskolai végzettségnek egyáltalán nem, de az intelligenciának igenis köze van a párválasztáshoz.

A politika mégsem szakító ok

Persze senki nem tévedhetetlen és ahogy halad előre egy kapcsolat, úgy buknak ki az esetleges csontvázak a szekrényből. A top három szakító okban természetesen ott vannak a fentebb említett tulajdonságok hiánya, így ha nem sikerül megbarátkozni a partner családjával vagy kiderül a másik intelligencia deficitje, gyors úton lapátra kerülhet az illető. Harmadik legjellemzőbb és egyben egy hosszú távú kapcsolat esetén érthető szakító ok még, ha a gyerekvállalásban nem egyeznek a nézetek. A legkevésbé vezetne szakításhoz a különböző vallási nézetek és az alacsonyabb iskolai végzettség mellett, ha az illető másik pártra szavazna.

Úgy tűnik a megkérdezett társkeresők kétharmada ismerkedne és tudna kötődni olyanhoz, akinek különbözőek a politikai nézetei. Ugyanakkor adataink alapján az 50 év feletti budapesti és felsőfokú végzettséggel rendelkezők rugalmatlanabb a kérdésben, nekik jobban számít, milyen pártra szavaz a partnere. Ahogy a korábbi oltással kapcsolatos kérdőívünkből is kiderült, a közéletet megosztó témákban képviselt véleménynél fontosabb dolgok határozzák meg egy szeretetteljes kapcsolat alakulását.