Az internetes társkeresés alapszabályai

Van, aki a Nagy Őt látja mindenkiben, aki mosolyogva szembe jön az utcán, és van, aki szigorú mércével méri, ki jöhet számításba. A Randivonal.hu nyári felmérése szerint sokat változtak az első randis szokások: tilos késni, nem kell a virág és elég egy-két nap ismerkedés a személyes találkozó előtt. A kérdőíves felmérésben közel 3000 online társkereső vett részt 2013 nyarán.

A virtuális ismerkedést követő első, valódi találkozó mérföldkő egy alakuló kapcsolatban. Ilyenkor dől el minden, vagyis az, hogy lesz-e folytatása a történetnek vagy sem. Az első találkozás mindig izgalmas, persze vannak rutinos randizók, akik szinte már gépisen veszik a találkákat. Az sem titok, hogy máshogy készülnek a nők és máshogy a férfiak, de abban megegyeznek, hogy a legjobb arcukat próbálják mutatni a randin a csésze kávé fölé hajolva, hogy a lehető legjobb benyomást tegyék partnerükre.

A Randivonal.hu megkérdezte társkeresőit, ők hogyan randiznak, milyen szokásokat követnek és mit gondolnak arról, mi illik és mi nem. A randizásnak ugyanis vannak íratlan szabályai, sőt, már annak is, hogyan érdemes megközelíteni a „célszemélyt”. Az online társkereső felméréséből kiderül például, hogy sokan (a válaszadók egyharmada) egyáltalán nem randizna olyannal, aki nem ír helyesen.

Hova menjünk első randin?

Első randis programnak a kérdőívet kitöltők több mint a fele a kávézást és a vacsorát találta legideálisabbnak. Az első randit egyébként jobb minél előbb leszervezni, a Randivonal.hu társkeresői szerint nem érdemes hetekig, hónapokig húzni-halasztani a találkozást. A válaszadók közel fele úgy véli, egy-két nap levelezés vagy beszélgetés elég felvezetésnek.

Illik-e ajándékot vinni?

A virággal való kedveskedés a nőknek régi szokás, ám mostanában mintha sok férfi „elfelejtené” vagy túl romantikusnak tartaná ez a hagyományt. Nem lehet csodálkozni a változáson, hiszen az internetes társkeresők megjelenésével jelentős mértékben felgyorsult az ismerkedés, így jóval több randit bonyolíthatunk le adott idő alatt, mint régen. Ki győzné ennyi virággal? – adódik a kérdés. A Randivonal.hu társkeresői úgy vélik, az első randi még csupán az ismerkedésről szól, erre külön ajándékkal készülni felesleges, azt inkább a második, vagy harmadik randira kell tartogatni, vagyis ha a kapcsolat komolyabbá válik.

Mennyit lehet késni?

A legmeglepőbb eredmény talán a késés témakörében született. Sokan ismerik a mondást, miszerint „egy nőnek illik késnie”, de általánosan bevett szokásnak gondolhatnánk az 5-10 perc késés megengedett hozzáállást. Nos, rossz hírünk van az állandó időzavarban lévőknek és azoknak, akik az utolsó utáni pillanatban esnek be mindenhova. A Randivonal.hu társkeresői szigorú mércével mérik az időt: három megkérdezettből ketten semennyi késést nem tolerálnak az első randin, és csupán egyharmaduk számára elfogadható 5-10 perc várakozás. Az idő drága – főként napjainkban.


< Vissza