Győr volt a társkeresés Mekkája 2014-ben

Az online társkeresés egyre inkább jelent alternatívát azok számára, akiknek nincs lehetőségük máshol ismerkedni. Jelentősége évről évre növekszik és az adatok szerint egyre több időt és energiát szánunk arra, hogy megtaláljuk a párunkat az internet segítségével. 2014-ben is több százezren regisztráltak internetes társkereső oldalakra Magyarországon, hogy megtalálják párjukat.

A legismertebb hazai társkereső január elején közzétett statisztikái szerint 2014-ben Pest, Somogy és Veszprém megyében nőtt a leginkább az online társkeresés iránti érdeklődés, ezekben a megyékben emelkedett legnagyobb arányban a társat keresők száma az elmúlt év során.

Ha az interneten társat keresők aktivitását nézzük, akkor Bács-Kiskun, Fejér és Veszprém megye volt 2014 legaktívabbja. Az itt élők körében növekedett legnagyobb mértékben a társkereső oldalon elküldött üzenetek száma, valamint a társkeresésre fordított idő az országos átlaghoz képest. Leggyengébben Baranya és Komárom-Esztergom megye teljesített, az itt élők a többi megyéhez képest kevésbé voltak aktívak az oldalon.

A lakosságszámhoz viszonyítva Győrben kerestek társat maguknak a legtöbben a Randivonalon 2014-ben. Dobogós lett még Eger és az előzőek fényében nem meglepő módon Veszprém városa.

„Statisztikáink szerint egyre több időt töltünk internetes társkereséssel. Tavaly több mint 20 milliószor látogattak társkeresőink az oldalra, ahol összesen több mint négymillió órát töltöttek, egy társkereső alkalmanként átlag 12 percet” – árulta el Móczár Rudolf, a Randivonalat is üzemeltető Dating Central Europe Zrt. marketing és ügyfélszolgálati igazgatója. „Az egyre aktívabb társkeresés tendenciáját jól mutatja az elküldött levelek száma is. 2014-ben összesen 11,2 millió üzenetet váltottak egymással társkeresőink, egy évvel korábban még 10 millió alatt volt ez a szám” – tette hozzá Móczár.

A több mint félmillió fotó pedig, amit a társkeresők magukról feltöltöttek az oldalra tavaly azt mutatja, hogy arc nélkül társat találni még az interneten sem túl egyszerű. Ha tehát társat keres, ne felejtsen el egy jó fotót feltölteni magáról!