A nők a vidám és intelligens férfiakat, a férfiak a csinos nőket keresik

 Olyan szeretőre vágyunk, aki nem csak szenvedélyes, de vidám és jókat lehet beszélgetni is vele – derült ki a Viszony.hu 20 ezer hűtlenkedőre kiterjedő kutatásából. A hazai társkereső oldal legfrissebb felméréséből kiderül, hogy milyen szavakat használnak leggyakrabban a párkeresők bemutatkozó soraikban.

A hűtlenkedni vágyó nőknél nem csak életük párja, de szeretőjük kiválasztásánál is fontos szerepet játszanak az olyan belső értékek, mint az őszinteség, az intelligencia, a nyitottság vagy a vidámság. Ezzel szemben a férfiak több olyan jelzőt használnak az ideális partner körülírásakor, ami a külsőre vonatkozik. A bemutatkozók alapján a csinos, igényes, szép, ápolt nők előnyben vannak az oldalon. A nők esetében a vidámság közel 30%-kal gyakoribb említést ér el, mint a férfiak bemutatkozó szövegében, de az intelligencia is majdnem 20%-kal gyakoribb kívánalom a nőknél.

nok_szohasznalata

A szexualitás sem tabu, ha szeretőt keresünk. A titkos viszonyra vágyók 10%-a már a bemutatkozó adatlapján szóba hozza a szexet. Ez mindkét nemre jellemző, ugyanakkor elmondható az is, hogy a férfiak csak minimálisan (4%-kal) gyakrabban említik a szexet, mint a nők. A prűdség tehát kevésbé jellemző azokra, akik szeretőjüket keresik az interneten, azonban a férfiak (meglepő módon) szeretik ezt cizelláltabban megfogalmazni. Míg a nők leginkább csak a szenvedély és a szex szavakat használják, addig a férfiaknál igen széles a paletta: erotikus, szenvedélyes, titkos, laza, nyitott… és még sorolhatnánk azokat a kifejezéseket, amikkel a férfiak körülírják, milyen kapcsolatra is vágynak a meglévő mellett.

A nők egyébként kétszer gyakrabban használják a vágyom és közel tízszer annyit a szeretnék/szeretném szavakat bemutatkozóikban, mint a férfiak. A férfiak jóval tárgyilagosabban fogalmaznak náluk.

ffiak_szohasznalata

Ha a titokban vágyott kapcsolat komolyságát vizsgáljuk, a férfiakra leginkább a két véglet jellemző, ők ugyanis az esetek többségében vagy kifejezetten hosszú távú, vagy alkalmi kapcsolatot keresnek az oldalon. A nők ilyen szempontból kicsit bizonytalanabbak, ők az elején még nem is igazán tudják, hogy mit akarnak, valószínűleg később döntik csak el, hogy az adott viszonyból mit szeretnének kihozni.