A történelem leghíresebb megcsalásai

Az emberekbe genetikailag bele van kódolva a hűtlenség, állítja több kutatás is. Az őskorban például még egyáltalán nem volt jellemző a monogám emberi kapcsolat. Bár később erkölcsi törvénnyé tették a hűséget, az ösztönök nem vesztek ki belőlünk. A Viszony.hu összeállított egy toplistát a 10 legismertebb hűtlenkedőről, amiben hazai celebritásokon túl több amerikai színész, valamint elnök is megtalálható. Nézzük tehát a leghíresebb megcsalások történetét Salgótarjántól egészen a washingtoni Fehér Házig:

10. Gáspár Győző

Húszévnyi házasságuk során Bea asszony sok mindent elnézett férjének, mellette állt jóban-rosszban, még azt a keserű pirulást is képes volt lenyelni, hogy férje bizony több alkalommal is megcsalta őt. Győzike nem tagadta, hogy megcsalta Bea asszonyt, de elmondása szerint ez a kapcsolatukat nem rontotta el.

9. Schobert Norbi

Schobert Norbi és felesége, Réka még 2011-ben egy tévéműsorban meséltek arról, hogy kapcsolatuk hatodik évében, 2008-ban Norbi egy másik nő karjaiban kereste a boldogságot. Norbi ezt élete legnagyobb baklövésének tartja és elmondása szerint soha nem követné el újra.

8. Leann Rimes

Az énekesnőről 2009-ben röppent fel a hír, hogy megcsalta férjét a szintén házasságban élő színésszel, Eddie Cibriannal, aki ráadásul férje színésztársa volt. Az énekesnő és háttértáncos párja akkor már hét éve éltek együtt…

7. Diósy Ödönné Brüll Adél (Léda)

A házasságban élő Brüll Adél 1903-ban ismerkedett meg Adyval, és meghívta magukhoz a költőt, akivel eztán évekig hármasban éltek együtt. Férje, Diósy Ödön nem csak elviselte, de támogatta is felesége és Ady viszonyát. Bizonyára nem sok férj kezelte volna így a történteket, Diósy Ödönnek azonban ez könnyebben ment, ugyanis Adéllal való kapcsolata csupán alibi házasság volt. Diósy Ödön a férfiakat szerette. A szerelmi háromszöget tovább bonyolította Léda húga, Berta, aki gyakran vendégeskedett náluk, és aki szintén szerelmes volt Adyba. Ráadásul ezzel a költő vissza is élt, több volt köztük puszta barátságnál.

6. Asthon Kutcher

A férfi Demi Moore-ral való hatodik házassági évfordulójának előestéjén gabalyodott össze egy csinos szőkeséggel, aminek válás lett a vége. A házassági évforduló ünneplése pedig természetesen elmaradt…

5. Tiger Woods

A golfozó lebukott felesége előtt, hogy egy fiatalabb nővel folytat viszonyt. Woods előbb tagadta az ügyet, de végül 19 olyan nőszemély került elő, akikkel viszonyt folytatott házassága alatt. A pár elvált, majd a korábban szexfüggősége miatt orvosi kezelésre szoruló Woodsnak új szerelme lett, ám a sportoló továbbra sem bírt a vérével, új kedvesét volt nejével csalta meg.

4. Arnold Schwarzenegger

A Terminátort alakító színészt és feleségét sokáig valódi álompárnak gondolták, ám kiderült, a kormányzó saját házvezetőnőjükkel szűrte össze a levet, ráadásul kapcsolatuk nem csak futó viszony volt. A rendszeres légyottokból még egy közös fiúgyermek is született. Később olyan pletykák is szárnyra keltek, miszerint a feleség sem volt a hűség mintaszobra, egyes információk szerint a nő Schwarzenegger egyik bizalmasával ápolt igen szoros viszonyt, ám ezek sosem bizonyosodtak be.

3. Bill Clinton

Az egykori amerikai elnöké a világ egyik legismertebb félrelépése. A sztori jól ismert, Clinton egy gyakornok lánnyal szűrte össze a levet a Fehér Házban. De az ex-elnök a Lewinsky-ügy után sem volt a hűség mintaképe, Elizabeth Hurley-t szemelte ki magának, akinek házához magánrepülőt küldött és az ezt követő négy napban el sem hagyták az elnöki rezidenciát.

2. Woody Allen

Az egyik legmorbidabb történet a híres rendezőé, aki nem mással, mint mostohalányával csalta meg feleségét. Amint kiderült, a feleség természetesen abban a pillanatban szakított Allennel, majd fel is jelentette őt szexuális zaklatás vádjával. A bíróság eltiltotta a rendezőt a lánytól, ám ők öt évvel később mégis összeházasodtak. Woody Allen ekkor 62, Soon Yi pedig 27 éves volt…

1. John F. Kennedy

Listánk első helyére ki más kerülhetne, mint John F. Kennedy, a „playboy elnök”. Kennedy leghíresebb szeretője Marilyn Monroe volt. Kettejük viszonyának legikonikusabb momentuma az volt, mikor Monroe az elnök 45. születésnapjára nyilvánosan elénekelte neki a Happy Birthday-t. Sokak szerint ez volt minden idők egyik legerotikusabb és provokatívabb előadása.

De Monroe-n kívül rengeteg szeretője volt JFK-nek: többek közt Marlene Dietrich színésznő – aki állítólag az elnök apjának a szeretője volt korábban –, a Fehér Ház egyik gyakornoka, az elnök asszisztense, egy ismert sztriptíztáncosnő, kampánystábjának egyik tagja és Gene Tierney színésznő is.

A leghíresebb megcsalások történeteinek részleteit itt olvashatja el:

http://viszony.hu/megcsalasok/