A férfiak bátrak a konyhában, csak étterembe ne kelljen menniük

Gondolta volna, hogy a férfiak szívesebben főznek az első randin a nőknél? És azt, hogy a sarki gyroszos inkább a nők körében népszerű? De vajon melyik a legromantikusabb étel? 1400 társkeresőt kérdeztünk meg arról a Randivonal.hu oldalon, hogy mennyire tudnak hódítani a konyhában.

Vajon mi történik a konyhában akkor, ha az első komoly randevú egy vacsorameghívás, ráadásul nem étteremben, hanem valamelyikük lakásán? A férfiak hajlamosabbak rendelni valamit az internetről és ezzel le is tudják az előkészületeket (szerencsére azért nem ez a tipikus). A nőknél pedig a „gyorsan összedobok egy hidegtálat” mánia dívik leginkább, ráadásul a sarki gyroszosra is könnyebben rábeszélhetők, de a meglepőbb mégsem ez. Ha hiszik, ha nem, a férfiak szívesebben főznek az első randin a nőknek, mint fordítva. Meglepődtek, ugye?

„A saját lakásodban ételt készíteni a másiknak nagyon kedves és intim gesztus, amit a randipartner rendszerint értékelni is szokott. Ha tehát valaki tényleg tetszik az embernek, érdemes azt a kis plusz energiát rááldozni a randevúra, amivel a bevásárlás és főzés jár, hiszen így jóval nagyobb eséllyel hódíthatod meg szíved jövendőbeli választottját” – tette hozzá Déri Szilvia, Házisáfrány gasztroblogger, a Főzni szexi című könyv szerzője.

Előfordulhat, hogy a vacsorameghívás elfogadásához elvárás is társul. Hosszas fejtörést okozhat, ha a kedvenc ételére vágyik a másik, amit ráadásul sosem készítettünk korábban és még csak nem is a kedvencünk. A férfiak ebben az esetben is rugalmasabbak, inkább megfőzik, amit kérnek tőlük, a nők harmada viszont nem komplikálja túl: külön főznek maguknak valamit.

„Fontos, hogy a randin felszolgált étel finom legyen, ha egy mód van rá olyasmi, amit mind két fél egyformán szeret. Ha azonban az este további részében még lennének terveid jövendőbeli partnereddel, mindenképp ügyelj arra, hogy az általad összeállított menüsor ne legyen túl nehéz. Nincs ugyanis annál kiábrándítóbb, mint amikor a desszert elfogyasztása után azon kapod jövendőbelidet, hogy a széken ülve, hortyogva alszik, mert annyira jóllakott az általad készített vacsorával” – fűzte hozzá Déri Szilvia.

Az otthoni főzőcske tehát megvolt, lehet menni étterembe (vagy fordított sorrendben). Azt gondolhatnánk, hogy ilyenkor a férfiak magabiztosabban viselkednek, de ez nem így van. A romantikus éttermi vacsoránál inkább érzik magukat feszélyezve, kevésbé tudnak feloldódni, mint a hölgyek. Tévhit tehát, hogy a nők könnyebben zavarba jönnek egy éttermi romantikus vacsorától.

Hogy kinek mi számít romantikus ételnek, egyénenként változik. A legromantikusabb étel a társkeresők szerint egy isteni sült, aminek már az illata is csábító, természetesen egy pohár finom borral – derült ki a Randivonal.hu kérdőíves felméréséből. A romantikus ételek listájának második helyére egy piros, majdnem szív alakú gyümölcs került. Bizony, az eper az! A fagylaltot minden hatodik társkereső teszi az első helyre. A hideg édességet viszont inkább a férfiak kedvelik, a hölgyek körében már kevésbé népszerű. Egy romantikus randevúra tehát inkább egy omlós hússal készüljünk (a társkeresők több mint fele erre voksolt), ami után csemegézzünk epret, a fagyit viszont ezek alapján nem nagyon kell erőltetni.