Január világszerte a társkeresés hónapja

A szakemberek szerint pszichológiai okai vannak, hogy az online társkereső oldalakat évről-évre éppen a karácsonyi ünnepek és Valentin-nap között próbálják ki a legtöbben. Az ünnepek alatti magánnyal sokan nehezen birkóznak meg, a legtöbben ekkor határozzák el, hogy csatlakoznak valamelyik online társkereső oldalhoz, hogy párt találjanak maguknak. A január emiatt világszerte a társkeresés hónapja.

Az online társkeresés napjainkban már egyáltalán nem „ciki”. Hazánkban évről évre több százezren próbálják ki és bár hivatalos statisztika nincs róla, de nagyot biztosan nem tévedünk, ha azt mondjuk, hogy egyre több házasság kezdődik az internetes ismerkedéssel. Népszerűsége hazánkban a kétezres évek elejétől folyamatosan nő, és ha hihetünk a számoknak, már nem csak regisztrálni merünk ilyen oldalakra, hanem egyre aktívabban használjuk is őket. A legnagyobb hazai társkereső oldal, a Randivonal.hu napokban közzétett statisztikái alapján 2015-ben párkeresőik havonta több mint egymillió üzenetet váltottak egymással.

Az üzenetírás mellett sok időt töltünk a társkereső adatlapunk szerkesztésével, fotóink feltöltésével, és ahhoz, hogy megtaláljuk az igazit, gyakran böngészgetjük a többi társkereső adatlapját is. Az országos átlag 10-12 perc, ennyi időt tölt egyszerre egy párkereső az oldalon, de többségük naponta többször is fellátogat a társkereső oldalakra. Már második éve haladta meg a négymillió órát az összes online társkeresésre fordított idő a Randivonal.hu adatai szerint, ami már csak azért is elgondolkodtató számadat, mert ez 2000 ember teljes éves munkaidejének felel meg.

A társkeresők száma tavaly Tatabányán, Miskolcon és Szekszárdon ugrott meg leginkább, mindhárom megyeszékhelyünkön másfél-kétszer annyian kerestek társat 2015-ben, mint az azt megelőző évben. A legalaposabb társkeresők viszont a kaposváriak lettek, akik 2015-ben a legtöbb időt – közel negyed órát – töltöttek alkalmanként online társkereséssel, míg a salgótarjániaknak alig 5 perc elég volt arra, hogy megnézzék társkereső fiókjukat és válaszoljanak leveleikre. Nógrádra tehát a gyorsaság, Somogyra viszont az alaposság jellemző.