Magas, barna mérnökök és humoros tanárnők előnyben

Ön is azt gondolja, hogy a vékony, szőke nők mozgatják meg leginkább a férfiak fantáziáját? A nők pedig a szőke, kék szemű és hivatásszerűen sportoló, esetleg zenész urakat kedvelik? Egy friss hazai kutatás alapján most mindkét tévhit megdőlt. Lássuk csak, hogy milyen nőt keres a férfi és milyen férfit keres a nő!

Hódít a borosta – de csak 40 alatt

Széles körben elterjedt vélemény, hogy a borostás férfiak előnyt élveznek a gyengébbik nemnél a macsós kinézetük miatt. Ez valóban így van, de csak a huszon- és harmincéves hölgyek körében. Az érettebb, negyven feletti korosztálynál egyértelműen a sima, ápolt, borotvált arc a szimpatikusabb, nem a többnapos borosta vagy a szakáll, még ha ápolt is.

De vajon milyen az igéző férfi szem? Míg a fiatalabb nők körében a kék szemű férfiak hódítanak, harminctól felfelé már a barna szemszín a nyerő. Ha hajszín, akkor szintén a barnát kedvelik, a szőke és vörös hajú férfiak – egy-két kivételtől eltekintve – egyáltalán nem tetszenek a társkereső hölgyeknek. Amiben minden korosztály egyértelműen egyetért, hogy a férfi 180 cm magasság felett tud a leginkább hódítani. Az alacsonyabb szőke férfiak tehát hátrányból indulnak…

Udvarias, jó humorérzékkel megáldott mérnökök előnyben

Ha egy férfi humoros és mellette még udvarias is, annál jobb kombináció nem nagyon létezik a társkereső nők szemében – derült ki a Randivonal.hu kutatásából. A fiatalabb hölgyeknél a humor, az idősebbeknél inkább az udvariasság a döntő tényező, de szinte mindenki ezt a két tulajdonságot emelte ki, ha az ideális társról kérdezték őket.

A legvonzóbbnak tartott férfi szakma a mérnök, a sokat irigyelt zenészek és sportolók a sor végén találhatók a könyvelőkkel és a rendőrökkel együtt. Harminc alatti hölgyeknél még az orvosok is labdába rúghatnak a felmérés alapján, de az autószerelőknek és a tűzoltóknak is van esélyük, mert mindkettő vonzó szakmaként szerepel a gyengébbik nem szemében.

De kit keres a férfi?

Rendszeresen fogyókúrázik és arra készül, hogy finomabbnál finomabb ételeket főzzön majd a jövendőbelijének? Felejtse el!

A tévhittel ellentétben egyáltalán nem a szőke, vékony nők tudják a legkönnyebben elcsábítani a férfiakat. A barna, hullámos hajú és kék szemű hölgyek keltik fel leginkább az urak figyelmét. Közülük sem a kifejezetten vékony, hanem inkább a 170 cm alatti átlagos testalkatúak.

A férfiaknak is, csakúgy mint a nőknek, fontos a párjuk humorérzéke, mint ahogy az is, hogy természetüknél fogva kedvesek és bájosak legyenek. Ha emellett még gondoskodók is, az még jobb, de az például már nem elvárás az urak részéről, hogy a nő konyhatündér (is) legyen és rendszeresen főzzön otthon.

A legvonzóbb női szakma a tanárnő és az ápolónő, de ha valaki irodai munkát végez, már tökéletesen megfelel a férfiak elmondása szerint. És melyik a legkevésbé vonzó női szakma? A varrónőn még nem csodálkoztunk volna (a lista végén is végzett), de gondolná, hogy a hostessek sem túlzottan szimpatikusak az urak számára?

Az ideális magyar pár férfi tagja tehát magas, barna hajú, udvarias mérnök, a nő pedig kék szemű, alacsony és gondoskodó. Mindketten imádják a másik humorát és – ami szintén kiderült a kutatásból – szeretik az állatokat. Úgy látszik, ennyi kell a boldogsághoz, de legalábbis a másik jobb megismeréséhez mindenképp.