Sokszor nem csak a kinézeten múlik, hogy valaki mennyire lesz sikeres ismerkedéskor.

Persze a szimmetrikus arc, vagy az ízléses öltözködés sokat lendíthet a kezdeteknél, de alkalmazhatunk egyéb egyszerű és könnyen kivitelezhető módszereket is, ami nagyban hozzájárul az eredményes pártaláláshoz. A VagyokNeked.hu társkereső oldal munkatársai összegyűjtöttek 9 tudományosan alátámasztott stratégiát a sikeres ismerkedéshez.

1. Ne legyél unalmas

Egy biológiai kutatás rámutatott, hogy az agyunk olyan, mint egy kisbaba, ami az új impulzusokra éhes. Persze egy első találkozáskor nehéz felülemelkedni a beolvadási kényszerünkön, ezért teszünk fel átlagos kérdéseket a munkáról. Próbáljuk meg kevésbé sablonosak lenni, és tegyünk fel olyan kérdéseket, amik felkeltik a másik érdeklődését. Például: Mi volt a heted legjobb pillanata? vagy A munkán kívül mi az, ami miatt szeretsz reggel felkelni?

2. Ragadd meg az első 30 másodpercet

Egy bostoni egyetemi kutatás szerint már az első 30 másodpercben eldönthető, hogy valaki mennyire lesz szimpatikus. Az egyetem kutatója 13 tanárról mutatott 30 másodperces felvételeket a diákoknak, akik értékelték a tanárok hatékonyságát. Ezt összevetette a tanárok szemeszter végi hatékonysági értékeivel, és azok a tanárok voltak a legsikeresebbek, akikről a diákok ezt már előre is megmondták év elején. Ezt megismételte 15 és 6 másodperces felvételekkel, és az eredmény ugyanolyan pontos lett. Szóval van 6 másodperced, mit kezdesz vele?

3. Használd a testbeszédet

Bárhol is próbálsz ismerkedni, ha csak egyedül ácsorogsz és nézelődsz, még nem fogják észrevenni, hogy párt keresel. Hívd fel a figyelmet magadra a testtartásoddal. Testbeszédet vizsgáló kutatások bizonyították, hogy főleg a felsőtestnek kell nyitottságot sugallnia. Keresztbe tett kéztartást, a táska vagy a borospohár mellkas előtt szorongatását jobb elkerülni. Egy másik FBI tanulmány szerint, ha valakinek nem látszanak a kezei, nem lehet benne megbízni. A zsebre dugott kéz nem a hanyag elegancia jele, ezért ha ismerkednél, mindenképpen látható helyen legyen a kezed.

4. Mutasd az állad és a nyakad

Egy másik kutatás szerint, biológiai és pszichológiai szempontból is alátámasztható, hogy a férfiak felemelt állal nagyobb sikert érhetnek el párkereséskor. A határozott állkapocs, mint másodlagos nemi jelleg erős tesztoszteron szintre utal, míg pszichológiai szempontból a felemelt áll a magabiztosság jele. A hölgyeknél a nyak előtérbe helyezése nyitottságra utal, és szexuálisan is vonzóbbak lesznek. Marilyn Monroe például mindig kissé hátra döntötte a fejét nevetés közben.

5. Használj kevesebb parfümöt

A dezodorok és parfümök használata többé-kevésbé vonzóbbá tehet valakit, ugyanakkor egy 2012-es amerikai tanulmány szerint a testünk saját illatát nem szabad túlságosan elnyomni. A bőrön keresztül kibocsájtott feromonok, olyan illatkoktélt adnak, ami tudat alatt vonzza be a leendő partnert. A legjobb, amit tehetünk, hogy olyan parfümöt választunk, ami jól kombinálható a saját illatunkkal.

6. Ne vigyorogj állandóan

Persze nem jó folyton merev arccal bámulni, ugyanakkor a Brit-Kolumbiai Egyetem tanulmánya szerint a vidám férfiak hátul kullognak a pártalálási sorban. A kutatásban résztvevőknek feltűnő arckifejezésekről mutattak képeket. Az eredmény szerint a mosolygósakat beelőzték a büszke vagy szégyenlős arckifejezést mutató férfiak. A nőknél a kutatás viszont épp az ellenkezőjét állapította meg. Tehát a hölgyek mosolyogjanak bátran, míg a férfiak jobban teszik, ha Steven Seagaltól vesznek pár leckét a komolyabb arckifejezésre.

7. Ismerkedj csapatban

A Californiai Egyetem kutatása szerint, egy csapat tagjaként nagyobb sikerrel lehet ismerkedni, mint egyedül. Az eredmények szerint ugyanaz az ember vonzóbbnak tűnt a képen, ha egy csapat tagjaként szerepelt, mint amikor csak egyedül volt. Persze, ha már az ismerkedési szakaszban vagyunk értelemszerűen kettesben maradni a legjobb, de sokat lendíthet az első benyomáson, ha pár baráttal együtt mozdulunk ki.

8. Szerezz be egy kutyát

Négy független kutatás is bebizonyította, hogy a kutyás férfiak háromszor nagyobb eséllyel kapták meg a kiszemelt hölgy számát, mint a kutyátlanok. A kutatók szerint ennek az az oka, hogy a kutyások valószínűleg gondoskodóbbak, és képesebbek hosszútávú elköteleződésre. Ugyanakkor sokkal elérhetőbbnek és boldogabbnak tűnhetünk tőle!

9. Legyél segítőkész

Talán a női emancipáció sokat kiölt a férfiak gálánsságából, ugyanakkor mindkét nemnél megállapítható, hogy a segítőkészség vonzóvá tesz. Egy amerikai kutatás szerint, akik önkéntes munkát végeznek sokkal vonzóbbnak tűnnek, ellentétben azokkal, akik nem mutatnak érdeklődést az ösztönös segítségnyújtás iránt.