A Szépvagy.hu, a szépek társkeresőjeként hirdeti magát

A valóságshow-k világából ismerjük azt a játékos folyamatot, amikor a jelentkezők szimpátia alapján, a nézők szavazatitól függően jutnak be, illetve esnek ki a tévéműsorból. Ezek a műsorok lassan húsz éve tartják izgalomban a magyar tévénézőket. Az ország piacvezető társkeresőit működtető Dating Central Europe Zrt.-nél arra gondoltak, hogy ugyanezt a modellt bevezetik az online társkeresés világába. Ez lett a Szépvagy.hu társkereső oldal, ami a napokban indult és hamarosan kiderül, mekkora igény lesz rá idehaza.

 

A Szépvagy egy zárt társkereső közösség, ahol csak az lehet tag, akit a már bent lévők beszavaznak. A szavazás elsősorban a feltöltött fotó alapján történik, így az első benyomás, a szimpátia fog dönteni arról, hogy kire adják le voksukat a közösség tagjai.

Tisztában vagyunk vele mindannyian, hogy az első benyomás sokszor mindent eldönt a párkeresésnél. Természetesen a külső csak ahhoz elég, hogy az ismerkedés további szakaszába lépjünk, hiszen a másik ember személyisége, belső értékei elengedhetetlenek egy működő kapcsolathoz. Mégis a külső az első mágnes, ami alapján eldől, hogy megnyílik-e az esély az ismerkedésre.

A Szépvagy.hu ezt az életszerű helyzetet helyezi a középpontba. Az üzemeltető várakozása szerint egy olyan társkereső közösség fog épülni az oldalon belül, ahol számít majd, hogy jó minőségű fotóval, igényes és ápolt külsővel jelentkezzenek a társkeresők.

Az oldal üzemeltetői szerint minél több szavazat születik az oldalon, egyre beszédesebb lesz, hogy a magyar nők és férfiak hol húzzák meg a határt, hogy kivel ismerkednének. A Szépvagy.hu-t egyfajta társadalmi kísérletnek tartják, ahol az átlagos szépségről és ápoltságról alkotott közös vélemény is kutatható lesz akár. „Mi, az oldal készítői nem tudjuk mennyire számít a szépség, egyáltalán mit jelent a szépség fogalma, ki szép és ki nem, ezt a közösség fogja szavazataival eldönteni” – tették hozzá.

Érdekes lesz látni, hogy a férfiak vagy a nők a kritikusabbak, milyen külső jegyek megléte vagy éppen hiánya alapján dönt a közösség. Milyen fotók, beállítások, pózok a nyerők. És egyáltalán: vajon a jelentkezők hány százaléka fog bejutni ebbe a zárt társkereső közösségbe?

„Nem gondoljuk, hogy a szépség minden, sőt kifejezetten abban hiszünk, hogy a belső értékek sokkal többet számítanak egy valódi működő párkapcsolat létrejöttében. Mégis a külső szimpátia, egyéni ízlés döntő, hogy valaki tetszik-e vagy sem. El tudom-e képzelni, hogy vele megismerkednék vagy sem. A Szépvagy.hu erről az első döntésről szól, a közösség erejéről, valamint értékítéletéről” – vallják az oldal üzemeltetői.

A Szépvagy.hu a napokban elindult, hamarosan ki fog derülni, hogy mennyire szépek vagyunk mi, magyarok.