Mire figyeljünk, ha társat szeretnénk találni 2020-ban?

Karácsony és szilveszter után sok magányos egyedülálló dönt úgy, hogy a következő ünnepi szezont már boldog párkapcsolatban szeretné dönteni és regisztrál valamelyik társkereső oldalra.
Az év végi ünnepeket követően érezhetően megugrik az online társkereső szolgáltatások forgalma, januárban használják ugyanis a legtöbben a különböző randizós, ismerkedős weboldalakat, hogy párt találjanak maguknak. A merítés ugyanis óriási: havi néhány ezer Ft-os előfizetési díjért már több tízezer másik egyedülállóval léphetünk kapcsolatba, ismerkedhetünk, randizhatunk az újévben.
A legnagyobb hazai társkereső oldal, a Randivonal.hu statisztikái szerint januárban naponta 50 ezernél is több levelet küldenek egymásnak az oldalon fent lévő társkeresők. Ez több, mint másfél millió levél szilveszter éjszakájától a hónap utolsó napjáig, gondolták volna?
A forgalom leginkább az esti órákban, nyolc és tíz között tetőzik, de a hétvégék is kiemelt időszakok a társkereső oldalakon, hiszen ilyenkor van több ideje az embereknek, hogy ismerkedjenek, nézelődjenek a többiek fotói között vagy küldjenek üzenetet a szimpatikus „párjelölteknek”.
A Randivonal.hu szakértői szerint a következőkre érdemes figyelnünk, ha társat szeretnénk találni magunknak az internet segítségével:
1. Fotót mindenképpen töltsünk fel a társkereső oldalra, a statisztikák szerint ugyanis a fotóval rendelkező társkeresők sokkal sikeresebbek (több levelet és választ kapnak másoktól), mint akik nem vállalják fel arcukat a társkereső oldalakon.

2. A profilfotónkon legyen jól látható az arcunk és mosolyogjunk, senki sem kíváncsi napszemüveges, fél arcát eltakaró vagy citromba harapott társkeresőkre.

3. Mindenképpen írjunk magunkról néhány mondatos bemutatkozást a profiloldalunkra. Érdemes kiemelni, hogy mi az érdeklődési körünk, mivel foglalkozunk szívesen szabadidőnkben, de bármi olyat megemlíthetünk, amitől úgy érezzük, hogy felkeltheti más érdeklődését. Ha az segít: kérdezzünk meg egy-két közeli barátot, vagy családtagot, hogy milyennek látnak bennünket és írjuk le azt. A helyesírásra viszont nagyon figyeljünk, sokak számára ugyanis egyenesen kizáró ok, ha a másik nem tud helyesen, szépen írni.

4. Kerüljük a sablon ismerkedős leveleket, nem érdemes „Szia! Hogy vagy?” üzenettel indítani, mert ilyenből a szimpatikusabb társkeresők naponta akár 20-30-at is kapnak. Helyette írjunk néhány mondatot magunkról és azt, hogy mitől szimpatikus a másik. Ez mindig legyen egyedi (és ne túl hosszú)!

5. Ha valaki nem ír vissza, ne vegyük magunkra! Könnyen lehet, hogy már komolyabban levelezik valaki mással és nem keltettük fel az érdeklődését. Lépjünk tovább!

6. Az első üzenetben nem érdemes még randit kérni, de ez nem azt jelenti, hogy hónapokig csak virtuálisan ismerkedjünk. Amint úgy érezzük, hogy a számunkra lényegesebb dolgokat már tudjuk a másikról, hívjuk el egy randira (a hölgyek is célozhatnak rá ilyenkor, hogy egy személyes találkozó már kedvükre lenne). Általában 2-3 hét aktív levelezés után célszerű már a személyes találkozót egyeztetni vagy telefonszámot cserélni, de sokaknál ennél rövidebb idő is elég arra, hogy megbizonyosodjanak arról: érdemes lehet a másikat személyesen is megismerni az addigi beszélgetés alapján.