Legalább húsz ismeretséget kell kötni ahhoz, hogy ránk találjon a szerelem

 

Az elmúlt két hónap az egyedülállók számára talán még gyötrelmesebb volt, mint azoknak, akik családjukkal, szeretteikkel töltötték az időt. Felértékelődött az online társkeresés szerepe, hiszen ebben az időszakban szinte semmi más esély nem volt arra, hogy valaki párt találjon magának. Mivel a társkereső oldalak forgalma az elmúlt időszakban kilőtt, egyre több egyedülálló társkereső látja kedvezően jövőbeli esélyeit a pártalálásra – derült ki egy online felmérésből.

A Randivonal.hu saját felmérésében résztvevő 1500 társkereső pozitívan látja a következő hónapokat. Csaknem felük érzi úgy, hogy idén nyáron megtalálja az igazit vagy legalábbis jó esélye van rá. Leginkább a harmincasok és a negyvenesek a legpozitívabbak ilyen szempontból, de a férfiak is kedvezőbbnek látják az esélyeiket a pártalálásra, mint a hölgyek.

Hány ismerkedés kell egy komoly kapcsolathoz?

A felmérés kitért arra is, hogy a társkeresők véleménye szerint hány ismeretlennel kell megismerkedniük egy online társkereső oldalon ahhoz, hogy jó eséllyel komoly kapcsolat születhessen belőle. A válaszadók szerint legalább 20 másik társkeresővel kell megismerkedniük, beszélgetniük ahhoz, hogy valamelyikükkel kialakulhasson komoly kapcsolat. Minél idősebb és minél iskolázottabb valaki, annál több online ismertségre van szüksége ahhoz a társkereső oldalakról, hogy választani tudjon és komolyabb párkapcsolatot kezdjen valakivel.

Mire vágynak az egyedülállók a járványt követően?

A járvány időszaka alatti kényszerű karantént követően a társkeresők leginkább utazásra vágynak, valamint, hogy együtt lehessenek családtagjaikkal, barátaikkal. Koncertekre is szívesen mennének, de az ugye idén nyáron legfeljebb augusztus második felében lesz lehetséges idehaza. Csupán minden huszadik társkereső állította azt, hogy ő bizony még a családtagjaival sem találkozna egyelőre a biztonság kedvéért.

Vajon még a nyáron újraindulnak az ismerkedős programok?

Minden tizedik társkereső vett már részt kifejezetten ismerkedős programon, főzőrandin, bowlingozáson, beszélgetős esten, de a többiek részéről is nagy az érdeklődés, ugyanis aki nem volt még ilyenen, nagyon szívesen kipróbálná, hátha pont ott ismeri meg a jövendő szerelmét. A társkeresőknek szervezett kirándulások és borkóstolók szerepelnek még a kedvenc programok között a fentiek mellett a társkeresők körében – derült ki a Randivonal.hu felméréséből.

És hogy mire számítanak a kényszerű karantén után? A férfiak szerint már júniusban, a nők szerint viszont csak júliusban tér vissza az életünk a normális kerékvágásba.