A problémás párkapcsolatokat tovább gyengítette a bezártság

 

Az elmúlt három hónap jelentősen átalakította nem csupán a mindennapjainkat, de a gazdaság folyamatokat is. Komplett iparágak álltak le egyik napról a másikra, de voltak haszonélvezői is ennek az időszaknak.

 

Az online értékesítés forgalma korábban soha nem látott magasságokba szökött, de még az internetes vállalkozások közül sem ment mindenkinek jól. Elég, ha csak a személyes jelenlétet „igénylő” szolgáltatásokra gondolunk, mint például azok az online társkereső szolgáltatások, ahol inkább a testiség számít: a szexpartnerkereső oldalak, de ide sorolhatók a szeretőkereső online szolgáltatások is, hazai és világviszonylatban is.

A járványügyi intézkedések lazításával azonban az elmúlt hetek során korábban itt sem látott roham alakult ki. „Az áprilisi adatokhoz képest június elejére csaknem megkétszereződött az oldalhoz újonnan csatlakozók száma. 75%-kal nőtt az új regisztrációk száma június első hetében a járvány csúcsának számító áprilishoz képest” – árulták el a hazai szeretőkereső oldal, a Viszony.hu üzemeltetői. Az oldalra korábban jellemző férfi dominancia is megtörni látszik, júniusban ugyanis arányaiban háromszor annyi hölgy regisztrált ezidáig, mint 2-3 hónappal ezelőtt.

Valószínűleg igaz tehát a feltételezés, hogy a bezártság azokat a házasságokat, párkapcsolatokat még erősebbé és teljesebbé teszi, amik egyébként is jól működtek azelőtt. Azokat viszont, ahol kisebb-nagyobb problémák voltak már korábban is, a bezártság még tovább gyengítette, hiszen a problémák hatványozottan kerültek elő. A szeretőt keresők megugró száma is ezt látszik alátámasztani.