A legnagyobb hazai társkereső oldalakat üzemeltető Dating Central Europe Zrt. a The Cook Kft. 100%-os tulajdonrészének megvásárlásával tovább erősíti online társkereső portfólióját.

Az idén 11. születésnapját ünneplő Csajok és Pasik társkereső szolgáltatást még az iWiW-en, majd később a Facebookon ismerhették meg az egyedülálló társkeresők. Az akkor egy év alatt 600 ezer felhasználót gyűjtő szolgáltatás később önálló, a közösségi portáloktól független társkereső oldallá vált, és a fiatalabb felhasználók körében az egyik legnépszerűbb magyar nyelvű társkeresővé – és párkapcsolati bloggá – nőtte ki magát.

A The Cook Kft. 2015-ben a Lovebox 50%-os tulajdonosa is lett, 2017-ben pedig elindította kifejezetten egyedülálló szülőknek szánt szolgáltatását, a Padaam-ot. Utóbbi máig több, mint 70.000 regisztrálót vonzott.

„Úgy gondoljuk, hogy jelenleg a magyar társkereső piacon a Padaam az egyik leghiánypótlóbb szolgáltatás, hiszen ez a társkereső platform a gyermeküket egyedül nevelő szülők találkozóhelye, szinte kizárólagos ismerkedési lehetőség számukra napjainkban. Az oldal exponenciálisan növekszik, és nagyon büszkék vagyunk, hogy egy társadalmilag fontos projektbe kapcsolódunk bele. A gyerekeiket egyedül nevelő szülők nagyon nehéz helyzetben vannak, az ismerkedési lehetőségeik szűkösebbek, és a COVID ideje alatt véleményünk szerint ők azok, akik még több támogatást érdemelnek. Úgy gondoljuk, hogy a Padaam komoly támasz, hogy hasonló élethelyzetű emberek online megtalálják a szerelmet” – árulta el Weiler Péter, a Dating Central Europe Zrt. vezérigazgatója.

„Úgy látjuk, hogy a cég kiváló kezekben lesz a Dating Central Europe-nál, és szolgáltatásai jól illeszkednek majd a vevő széles társkereső portfóliójába. A Dating Central Europe több, mint 20 éves tapasztalatával és szakértelmével új szintre emelheti a szolgáltatások működését és ügyesen használhatja az egyes szolgáltatásai közötti szinergiákat” – nyilatkozta László Gergely, a The Cook Kft. leköszönő ügyvezető igazgatója. A cégből most kiszálló alapítók (Bagi Péter vezető fejlesztő, László Gergely ügyvezető és Lipovszky Lél Keve kreatív vezető) rendkívül hálásak annak a csapatnak, amely velük együtt építette az elmúlt években a Cook termékeit.

„A felvásárolt társkereső oldalak segítségével úgy gondoljuk, hogy még jobban ki tudjuk szolgálni a nekünk bizalmat szavazó társkeresők igényeit. A hazai vezető társkereső oldalt, a Randivonal.hu-t kiválóan kiegészíti majd az egyedülálló szülőknek szóló Padaam, a fiatalabbakat megcélzó Csajok és Pasik és az ország egyik legpatinásabb társkereső oldala, a Lovebox.hu” – tette hozzá Weiler Péter.

A Dating Central Europe Zrt. többségi tulajdonosa az osztrák Russmedia Equity Partners.