Szinglik százezrei keresik most párjukat az interneten

Január a fogadalmak és az újrakezdések hónapja. Nincs ez másként a társkeresők esetében sem: sokan fogadják meg, hogy most aztán komolyan nekiveselkednek. Új év, új kezdet, új lehetőségek, egyfajta tiszta lap: lezárhatjuk a múltat, tanultunk a hibáinkból, most majd jobban, hatékonyabban, energikusabban csináljuk.

Az év végi ünnepeket követően jelentősen megugrik az online társkeresők száma, egész évet tekintve január első felében regisztrálnak a legtöbben az online társkeresőkre. Az idén már 15 éve működő – és ezzel valószínűleg az ország legrégebbi online társkeresőjének minősülő – Randivonal.hu adatai is alátámasztják mindezt.

„A januári felfokozott társkeresési kedvnek minden bizonnyal pszichológiai okai vannak. A magányosan vagy a szűk családdal – pár nélkül – eltöltött karácsony és szilveszter sok esetben cselekvésre ösztönzi az egyedülállókat. Megfogadják maguknak, hogy az újévben nem maradnak egyedül, a következő karácsonyt már valakivel együtt szeretnék tölteni. Ilyenkor nem csupán a januári időszak nagyon erős, egészen a februári Valentin-nap környékéig tart ez a kiugrás. Ebben az időszakban az év többi részéhez képest kétszer-háromszor annyian próbálkoznak az online társkereséssel, mint egyébként” – árulta el Móczár Rudolf, a Randivonal.hu társkereső oldalt is üzemeltető Habostorta E-Commerce Group Kft. marketing igazgatója.

Csak, hogy tudjuk, mihez képest magasabb az érték: a Randivonalon egy átlag napon is legalább négy-ötszázan regisztrálnak, ebben az időszakban azonban ezernél is több új társkereső lép be az oldalra naponta, az egyidőben aktív társkeresők száma pedig százezrekben mérhető. A társkeresésre fordított idő is megnövekszik ilyenkor, az alkalmanként átlagosan 10-12 eltöltött perc az oldalon ebben az időszakban könnyen negyed óra fölé szökik. Többen és többet is keresünk tehát ilyenkor.

„Oldalunkon januárban 20 millió fölé szökik a megtekintett oldalak száma, amiknek nagy részét a társkeresők bemutatkozó oldalai teszik ki. Ez hatalmas szám, ha belegondolunk, hiszen az egész országban körülbelül 5 millióan internetezünk” – tette hozzá Móczár Rudolf.

Ráadásul már majdnem minden ötödik társkereső mobiltelefonról vagy tabletről keresi az igazit. Így nem meglepő, hogy az egyik leggyorsabban növekvő szegmens a mobilról érkező társkeresőké, rájuk egyre nagyobb hangsúly helyeződik a komolyabb társkereső oldalak részéről.

Társat egyébként leginkább az esti órákban keresünk, ugyanis nyolc órától egészen 10-11-ig a legnagyobb a forgalom, jó eséllyel tehát ilyenkor kaphatunk a leggyorsabban választ a kiszemeltünknek küldött levelünkre, üzenetünkre.

Nem tétlenkednek tehát a társat keresők az év első néhány hetében. Aki hasonló cipőben jár, ilyenkor érdemes regisztrálnia valamelyik online társkeresőre, hiszen ilyenkor tud adott idő alatt a legtöbb potenciális jelölttel megismerkedni.