Hol érdemes társat keresni?

A napokban publikálta a Gemius legfrissebb kutatását, amiben utánajártak, hogy a régiónkban országonként mely társkereső oldalak a legnépszerűbbek. A kutatásban a 18-69 éves felhasználókat vizsgálták 2014 novemberében.

A Gemius kutatásából kiderült, hogy Magyarországon toronymagasan a legnépszerűbb társkereső oldal a Randivonal.hu, melyet tavaly novemberben méréseik alapján közel 300 ezer internetező látogatott, összesen annyian, mint a második és harmadik leglátogatottabb magyar társkeresőt együtt.

„A Randivonalon folyamatosan több százezer felhasználó keresi társát egy adott időszak alatt és úgy látjuk, hogy évről évre egyre nagyobb aktivitással teszik ezt. 2014-ben már több mint 11 millió üzenetet küldtek egymásnak társkeresőink, ez 15%-os növekedés az előző évhez képest” – egészítette ki a Gemius kutatás adatait Móczár Rudolf, a Randivonal.hu társkereső oldalt üzemeltető Dating Central Europe Zrt. marketingigazgatója.

Tévhit, hogy az interneten társat keresők inkább a fővárosiak közül kerülnek ki és az is, hogy a férfiak vannak többségben. A Randivonal adatai alapján csupán minden harmadik társkereső budapesti és ha külön megvizsgáljuk a társkeresők korösszetételét nemek szerint, azt látjuk, hogy míg 40 év alatt valóban a férfiak vannak – minimálisan – túlsúlyban, a 40 év felettiek esetében már a hölgyek felé billen a mérleg nyelve az oldalon.

„Az elmúlt évek során egyébként a 30-as és az 50-es korosztály aránya nőtt a leginkább az oldalon, társkeresőink háromnegyede 30 év feletti. Köszönhető ez annak, hogy a Randivonalat látogatók a komoly kapcsolatokban hisznek, többségük azt keresi az oldalon” – tette hozzá Móczár.

És hogy mikor érdemes társat keresni? A Randivonal statisztikái szerint a hétvége a legforgalmasabb, de a mobil elterjedésével már gyakorlatilag a nap 24 órájában elérhetők azok, akik tényleg komolyan gondolják a társkeresést.