A nyugdíjasok többet randiznak, mint fiatalabb társaik

Minden egyedülálló előbb vagy utóbb eljut oda, hogy komoly kapcsolatot, az igazit keresi. Igen ám, de hol keressük a Nagy Ő-t?  Szórakozóhelyen, strandon vagy ismerősön keresztül? A Randivonal.hu legújabb kutatásában 2 700 társkeresőt kérdeztek meg arról, mi az ismerkedés legjobb módja.

A kutatásból kiderült, hogy míg a férfiak számára a gátlásosság jelenti a legnagyobb akadályt a hagyományos ismerkedés során, a kutatásban részt vevő nők inkább arra panaszkodnak, hogy nincs lehetőségük ismerkedni, új emberekkel találkozni.

Leginkább a férfiak és a hatvan év felettiek gondolják úgy, hogy az internetes társkeresés jobb módszer, mint a hagyományos ismerkedés – a nők és a fiatalabbak szívesebben ismerkednének meg párjukkal offline. Ennek ellenére az online társkeresők egyöntetűen azt gondolják, hogy az egyik legjobb platform az ismerkedésre az internet – ennél csak a közös ismerősön keresztüli találkozás bizonyul jobb módszernek.

Ha kiszemeltünk valakit, már csak azt kell eldöntenünk, hogy hogyan elegyedjünk szóba vele. Természetesen megvannak a női és a férfi módszerek, praktikák is erre. A nők körében a legnépszerűbb ismerkedős módszer a segítségkérés, míg a férfiak inkább segítséget nyújtanak, vagy egy bókkal lépnek oda a kiszemelt hölgyhöz.

Hiába azonban minden, ha az első benyomás rossz, és azon nyomban elvágjuk magunkat valamivel. A férfiakat saját elmondásuk szerint az igénytelenség és a trágár beszéd, a nőket az ápolatlanság mellett a rámenősség és a pipogyaság riasztja el leginkább.

A Randivonal kutatásából az is kiderült, hogy minden hetedik online társkereső vett már részt olyan, szervezett ismerkedős programon, mint például társas utazás, borkóstoló, rapidrandi, vagy táncest, ahol kellemes tapasztalatokat szereztek, ráadásul minden ötödik férfi találkozott már ilyen rendezvényen olyan nővel, akivel kölcsönös volt a szimpátia (a nők ennél valamivel ritkábban számoltak be ilyen esetről).

Gondolta volna, hogy az idősebbek jóval aktívabb randizók? A hatvan év felettiek közel 10 százaléka havonta négyszer-ötször is randevúzik, ezzel ők a legaktívabb korcsoport. A fiatalabb válaszadók negyede randizik havonta legalább egyszer, de nagyon sokaknál előfordul, hogy hónapokig egyáltalán nem találkoznak senkivel.