10 tipp azoknak, akik szeretnék megtalálni az igazit

Ideges vagy, izzad a tenyered és meg sem tudsz szólalni a randin? Jó hírünk van azoknak, akik elveszettnek érzik magukat a párkeresésben! A tudományos elméletek szerint a randizás egy olyan készség, ami tanulható. Ha alábbi 10 pontból álló listát betartjuk, jóval nagyobb eséllyel vetjük bele magunkat az ismerkedésbe.

Légy érdeklődő!

Ha érdeklődést mutatsz a másik iránt, az jól fog esni neki. Elég triviálisan hangzik, mégis sokan rontják el a randijukat azzal, hogy végig csak saját magukról beszélnek és egyáltalán nem kíváncsiak a másikra. Merjünk kérdezni és figyeljünk a reakciókra is!

Kerüld a hosszú monológokat!

Tanácsos kerülni a hosszú percekig tartó monológokat egy témáról, mert könnyen abba a hibába esünk, hogy nem vesszük észre, hogy a másikat kevésbé érdekli a nagynénikénk nyári kalandja vagy a mandula műtétünk részletei. Ha mégis ilyen történetekbe kezdesz, próbáld röviden előadni és lehetőség szerint kérdezz a végén a másiktól is valamit, ha mást nem, legalább a véleményét vagy hogy vele történt-e hasonló. Így fenntartod az interakciót és elkerülheted a kínos csendeket.

Mosolyogj!

A mosolygós, vidám emberekkel szívesebben töltünk időt, ezt sem nagyon kell magyarázni. Nem kell tejbetök módjára végigvigyorogni a randevút, de merjünk rámosolyogni a másikra. Ha nincs rá különösebb okunk és rákérdez, még mindig mondhatjuk azt, hogy fel vagyunk dobva a találkozó miatt.

Légy udvarias!

Nem csak uraknak, hölgyeknek is javasolt. Nem kell modorosnak lennünk, de néhány apró gesztussal jelezhetjük a másik felé, hogy fontos nekünk a személye és figyelünk rá. Nem feltétlenül kell a széket is beigazítani, amikor a hölgy helyet foglalna egy étteremben, de legalább annyit megkérdezhetünk az asztal elfoglalásakor, hogy hová szeretne ülni az illető.

Az ápoltság fél siker!

Friss lehelet, rendezett ruházat, tiszta cipő, ápolt test. Ha legalább erre a négy dologra figyelünk, már biztosan nem ezen fogunk elcsúszni.

Készülj fel!

Ne stresszeljük túl a randit, mert akkor könnyen leblokkolunk! De ha egyébként is tudjuk magunkról, hogy nem születtünk standuposnak, érdemes randi előtt néhány percet elgondolkodni azon, hogy milyen gondolatokat, történeteket fogunk megemlíteni a másiknak. Akár utánanézhetünk a helyszínnek is, ahová megyünk, érdekes sztorikat mindenki szívesen hallgat. Ne felejtsük el, hogy a célunk kettős (főleg az első egy-két randi ideje alatt): egyrészt, hogy jó benyomást keltsünk, másrészt, hogy jobban megismerjük egymást.

Ne legyél kétségbeesett!

Az udvariasságot és az odafigyelést sem kell túlzásba vinni! Adjuk meg a tiszteletet, de azért ne essünk át a ló túloldalára, hogy még véletlenül se érezze azt a másik (még ha így is van), hogy teljesen kétségbe vagyunk esve a gondolattól, hogy nekünk már soha nem lesz normális párkapcsolatunk. Kedvesek legyünk, ne alárendeltek!

Legyél pozitív!

Nagyon sokan azzal szúrják el a randijukat, hogy rázúdítják a másikra a negatív gondolataikat. Nem kell kerülni minden témát, de értelmetlen percekig mesélni, hogy milyen nyomasztó a munkahelyi légkörünk, mennyire fáj esténként a lábunk, vagy hogy milyen rossz tapasztalataink voltak eddig az ismerkedéssel. Pozitív témákat és gondolatokat próbáljunk meg találni és ha mégis a másik oldal kerül szóba, igyekezzünk tárgyilagosan és gyorsan túlesni rajta.

Exekről, korábbi kapcsolatokról se jót, se rosszat!

Aranyszabály, főleg az ismerkedési fázis elején, az első néhány randin. Exeket, korábbi kapcsolatokat még véletlenül se hozzunk szóba, kivéve, ha a másik kifejezetten érdeklődik iránta, de akkor is maradjunk meg a tényeknél, nem kell belemenni a részletekbe!

Fejleszd önmagad!

Legjobb, ha fentiek mellett folyamatosan fejleszted magad olyan emberré, akivel jó együtt lenni. Ha még nincs, találj magadnak hobbit, legyél érdeklődő a világ iránt, olvass rendszeresen. A fentiek hosszú távon csak úgy működnek, ha tudatosan építed fel magad. Nem érdemes halogatni!

Hogyan induljunk neki?

Kutatások egyértelműen alátámasztják, hogy a hozzánk hasonló emberek kedvelnek minket. Az ő szimpátiájuk aztán gyakran bennünk is vonzalmat kelt. A hagyományos társkereső oldalak arra építenek, hogy az egymásnak szimpatikus társkeresők előbb-utóbb úgyis egymásra találnak.

Az oldalon a regisztráció során a kérdőívet minden társkereső kitölti, ezt követően pedig megnézheti, hogy kik azok a társkeresők, akiket az algoritmus ajánl neki. A VagyokNeked.hu társkereső oldal tehát tálcán kínálja egymásnak az összeillő társkeresőket anélkül, hogy egy több tíz- vagy százezres adatbázisban kellene keresgélnünk az igazi után.

Akik pedig szeretnének kipróbálni egy nem hagyományos online társkereső oldalt, egy olyat, ahol a tudományos algoritmus által könnyebben ismerkednek, ajánljuk figyelmébe a VagyokNeked.hu társkereső oldalt.

A VagyokNeked.hu szakít a tudományos társkereső oldalak működésével, hiszen párkapcsolati kérdőíve és a mögötte álló algoritmus alapján olyan társkeresőket ajánl egymásnak, akik gondolkodásukban, életvitelükben a leginkább hasonlítanak egymáshoz. A kutatások egyértelműen alátámasztják, hogy a hozzánk hasonló emberek kedvelnek minket. Az ő szimpátiájuk aztán gyakran bennünk is vonzalmat kelt. Az oldalon a regisztráció során a kérdőívet minden társkereső kitölti, ezt követően pedig megnézheti, hogy kik azok a társkeresők, akiket az algoritmus ajánl neki. A VagyokNeked.hu társkereső oldal tehát tálcán kínálja egymásnak az összeillő társkeresőket anélkül, hogy egy több tíz- vagy százezres adatbázisban kellene keresgélnünk az igazi után.