A boldog párkapcsolat egyik legnagyobb ellensége a monotonitás.

Ősszel ráadásul folyamatosan romlik az időjárás és már egyre kevésbé vonzók a szabadtéri programok, ami szintén a monotónia malmára hajtja a vizet. Pedig a látszólag hátrányos időszakból könnyedén csinálhatunk romantikus évszakot is. Az ősz kiváló arra, hogy emlékezetes otthoni programokkal szakítsuk meg a szürke mindennapok egyhangúságát. A Randivonal.hu társkereső oldal szakértői most hét olyan ötletet gyűjtöttek össze, amikkel az otthon töltött esték is emlékezetesek, sőt kifejezetten romantikus hangulatúak maradhatnak.

1. Közös főzés

Banálisan hangzik és bizonyára sok párkapcsolatban ez mindennapos esemény, de a körítés sem mindegy. Egy tiszta, rendezett lakás, néhány gyertyával és halk háttérzenével már tökéletes helyszínt varázsolhat egy romantikus estéhez. Ráadásul a közös főzés során közelebb kerülhetnek egymáshoz a párok, mélyebb beszélgetésekre inspirál, az étel elkészítése pedig (főleg, ha kifejezetten jól sikerül) növeli mindkét fél önbizalmát.

2. Tánc a nappaliban

Kell hozzá egy lejátszási lista romantikus számokkal (Spotify, Deezer, de akár a Youtube is tökéletes, ha nincs saját válogatásunk), néhány négyzetméter szabad hely a nappaliban és máris adottak a feltételek egy összeborulós lassúzásra. Mellé egy-egy pohár bor, vagy pezsgő és máris elfelejtjük, hogy tulajdonképpen a nappaliban vagyunk, nem pedig egy táncklubban.

3. Filmmaraton

Válasszunk mindkét félnek tetsző stílusú filmeket, akár felváltva (egy romantikus a hölgynek, egy komolyabb az úrnak) és már lehet is bekuckózni a kanapéra. Bújjunk össze, figyeljük a másik reakcióit egy-egy kulcsjelenetnél és nyugodtan veszítsük el az időérzékünket. Ha két-háromnál több filmet is megnéznénk, célszerű a szombat délutánt vagy a péntek estét választani és akkor még arra sem kell figyelni, hogy másnap reggel vár a munka.

4. Fotóböngészés

Ha régebbi a kapcsolat, lehet közös élményekről készült fotókat nézegetni, ha még friss a románc, előszedhetünk gyerekkori, vicces fotókat is magunkról. Idézzük fel közösen, vagy ha csak az egyikünk emléke, akkor meséljük el a fotó történetét. A fotókból állítsunk össze közösen egy romantikus albumot.

5. Masszázs

Ki nem szereti, ha kellemesen ellazulhat egy hosszú nap után, ráadásul mindezt a párja kezei között? Válasszunk hozzá egy kellemes illatú olajat, a háttérben pedig szóljon valami pihentető relax zene. A siker garantált!

6. Játékok

Kellékek nélkül (legfeljebb papírral és ceruzával) is kiválóan – és romantikusan – lehet szórakozni. Összeállíthattok egymásnak saját kérdésekből álló Legyen Ön is Milliomos kvízsort, ahol a témát előre megbeszélten kiválasztjátok. Ha újdonságra vágytok, nyugodtan menjetek el egy társasjáték üzletbe és kérjetek segítséget egy szakértőtől: kizárt, hogy ne tudna olyan játékot mutatni, amihez mindkettőtöknek lenne kedve aznap este.

7. Közös alkotás

Mi az, amire mindketten vágytok? Mit próbálnátok még ki az életben? Írjatok mindketten bakancslistát és jelöljétek meg azokat, amiket mindketten gondolkozás nélkül megvalósítanátok. Esetleg válogassatok össze egy közös zenei albumot kettőtök kedvenceiből. A kreatívkodás mellé egy tányér eper és tejszínhab még inkább romantikussá tudja tenni az estét.