A férfiak óvatosabbak a randin, a nők inkább otthonról beszélgetnének kiszemeltjükkel

 

Március 17-én arról kérdezte társkeresőit a Randivonal.hu, hogy hogyan hatott életükre a koronavírus járvány, valamint hogyan befolyásolták ismerkedési szokásaikat az elmúlt napokban végbement változások. 1500 online társat kereső válaszolt a kérdőívre, amiből több érdekesség is kiderül.

 

A többségnek felfordult az élete

A jelenleg online társat keresők ötödének egyelőre semmilyen módon nem változtatta meg a mindennapjait a járványhelyzet, ugyanúgy dolgoznak, ugyanúgy élnek, mint korábban. A kérdőívet kitöltők közel felének eddig még csak kevésbé befolyásolta az életét a koronavírus, a fennmaradó csoport számára (10-ből 4 társkeresőnek) viszont nagyon felfordult az élete az elmúlt napok során. Sőt, minden nyolcadik társkereső arról számolt be, hogy számukra bizony minden a feje tetejére állt. A fővárosban élőknek, a nőknek és a diplomásoknak változott meg leginkább az élete március eleje óta és ők is azok, akik a legtöbb programjukat lemondták mostanában.

grafikon1

Randi vagy nem randi?

A férfiak kétharmada továbbra is találkozna személyesen kiszemelt randi partnerével, a nőknél ez csupán 30%, tehát ők az óvatosabbak. A férfiak ráadásul nem is várnának sokáig, már a napokban le is szerveznék az első randit. A nők inkább kivárnák a járvány végét, addig csak telefonon és online érintkeznének. De ha már összejönne a személyes találka, a férfiak jobban figyelnének a személyes érintkezésre. Minden második férfi biztosan nem adna puszit partnerének (hölgyeknél csupán minden negyedikük állította ugyanezt). A férfiak bátrabbak tehát, de tudatosabban is viselkednének randihelyzetben.

 

grafikon2

 

A fiatalabbak inkább kimozdulnának, de jobban is figyelnének a randin

Nem meglepő módon a fiatalabb korosztály, a húszasok és a harmincasok inkább találkozgatnának személyesen, mint az idősebb társkeresők, azonban a személyes találkozó során ők azok, akik jobban figyelnének a személyes érintkezés minimalizálására.

 

A kérdőív eredményéből egyértelműen látszik, hogy ebben az időszakban is nagy igény van az egyedülállók részéről, hogy ismerkedjenek, beszélgessenek másokkal (legfeljebb egy darabig csak online vagy telefonon tennék ezt meg). Csupán minden ötödik társkereső állította azt, hogy ő most bizony kevésbé szeretne ismerkedni, a többiek ugyanúgy társat szeretnének találni maguknak. Ráadásul többen egyenesen azt említették, hogy ebben a számukra nehezebb helyzetben még sokkal nagyobb is az igényük arra, hogy másokat megismerjenek.

Az online társkeresésre a jelek szerint ambivalensen hat a koronavírus okozta felfordulás, de az a fenti felmérésből is kiderült, hogy sokak számára továbbra is ez maradt szinte az egyetlen módja annak, hogy másokat megismerjenek, ami valószínűleg a magányosság érzetét is csökkenti számukra.