Ők a legidegesítőbb társkeresők

Néha elég egy kép, hogy a társkeresők korábbi tapasztalataik és berögződött sztereotípiák vonalán alakítsák ki a véleményünket online ismerkedés során. Előfordul, hogy kapásból rosszul mérik fel a helyzetet, de vannak kiemelt esetek, amikor jobb lezárni az ismerkedést az illetővel, vagy akár bele sem kezdeni. A Randivonal.hu munkatársai összegyűjtötték a legtipikusabb és legidegesítőbb társkereső típusokat, melyeket jobb messziről elkerülni.

A bűvész

Pont olyan lendülettel húzza be áldozatait az érzelmeinél, ahogyan a legügyesebb bűvész húzza ki a nyuszit a látszólag üres kalapból. Első és legkiemeltebben kerülendő típus, aki (főleg anyagilag) akarja lehúzni a társkeresőket. Ügyesen manipulálja a magányos és kétségbeesetten szeretetre vágyó embereket. Előad egy képet magáról, amibe pillanatok alatt beleszeretnek gyanútlan áldozatai anélkül, hogy a személyes találkozóra sor kerülne. Mindez csak füst és tükör, ezért fokozottan oda kell figyelni, és le kell zárni a kapcsolatot, ha a heves érzelmeit csak online kommunikáló fél az anyagi problémáira tereli a szót.

A hősszerelmes

Szerelem első látásra, mondja ő. Ez a típus egy kép alapján már rögtön kivetíti a vágyait és elképzeléseit a másikra. Rögtön belevág a közepébe, a bókolása magával ragadó és megtévesztő, hiszen a dicséretet mindenki szereti, ő pedig pont erre épít. Könnyű bedőlni a rózsaszín felhőkkel takart ígéreteinek, de ilyenkor előbb tedd fel magadnak a kérdést: Milyen valódi tulajdonságodba szeretett vajon bele egy kép és pár adatod alapján? Mellesleg valószínűleg nem te vagy az első, akinél hasonló heves érzelmekkel indít. Az ilyen fajta nyomulás komoly mentális problémákat sejtet a háttérben, abszolút kerülendő.

A lazázó

Talán ő érdemel is pár jó szót az őszintesége miatt, hiszen már a bemutatkozójában is nyíltan felvállalja a kötetlenségre vágyó, patópálos habitusát. Valószínűleg olyan mondatokkal találkozol majd az adatlapján vagy az üzeneteiben, hogy „meglátjuk mit hoz az élet” vagy „élj a mának” esetleg ennek a carpe diem verziója, amitől az ilyen arc még műveltnek is érzi magát. Ha a bemutatkozóban és az üzenetekben is a lavírozás érzékelhető, inkább olyan társkeresők felé vedd az irányt, akik nyitottak a komoly kapcsolatra.

A chili paprikás

Különleges elnevezést adtunk ennek a típusnak, mert az ő személye megérdemel egy hatalmas piros tiltó jelzést. Ő az, aki folyton a nyakadba liheg, és ha nem válaszolsz neki egyből ingerültté válik (avagy felpaprikázza magát), majd számonkéri rajtad az elhanyagolást. Persze ez már eleve elijeszt pár embert, de sokan hajlamosak behódolni, és a törődés szikráját vélik felfedezni a szavai mögött. Ez az ingerültség meghatározza az illető teljes személyiségét, ne keress mögötte rejtett törődést, inkább hagyd szó nélkül, és meglátod hamarabb lekopik, mint az unikornisos csillámtetoválás.

A nárci

Rengeteg kép van fent róla, a legtöbb szelfi, de valószínűleg van akkora rajongótábora a mikrokörnyezetében, hogy készüljön róla még pár jól beállított fotó. Az ilyen típus magába kicsit túlontúl is szerelmes, de ez természetesen nem elég a létfenntartásához. Imádja magára vonni a gyanútlan társkeresők figyelmét, és a kezdeti lelkesedésed végül arra használja, hogy téged alárendeltként tartson a kapcsolatban pár jó szórét cserébe. A te véleményed és személyed kevéssé fog számítani az idő múlásával.

A rejtélyes

Sosem fogjuk megérteni, miért szeretik bizonyos társkeresők profilképként beállítani a napszemüvegben készült portréfotójukat. Persze az okokat sejtjük: valamit takargatni kell. Reméli, hogy az arca vonzóbbnak, a személyisége pedig menőbbnek hat majd a hamisított aviator típusú napszemüvegben? Reméli, hogy így kisebb eséllyel bukik le a párja előtt? Sajnos mindkettőre igen lehet a válasz, ezért jobb olyan társkeresőkkel kezdeni, akik vállalják az arcukat.

A szexéhes

Valahol a nárci és a lazázó keveréke ő. Imádja a tükörképét, de sajnos önmagával nem szexelhet, ezért hamar a lényegre tér, és izzítja az online térben a levegőt. Hiába van milliónyi lehetősége a neten kiélni vágyait, sajnos a klasszikus társkereső oldalakon is előfordul ez a típus. Mondjuk legalább ők sem árulnak zsákbamacskát, és általában már az első mondataikat valami szexuális felhanggal indítják. Ha kéretlenül kapsz képet intim tájakról, egészen nyugodtan fordulj az ügyfélszolgálathoz!

A bulibáró/bulimacska

Mindene a buli és az ivócimbik, szeret is velük kérkedni, mert a szociális életének meglétét sugallja. Általában egy vagy több kép van fent róla, ahol nagyobb társaságban látható, de a nagyon elvetemült fajtája képes profilképnek is beállítani az egyik haverral, barátnővel készült fotót. Persze alkohollal pózolni legalább akkora menőség nála, mint a rejtélyes típusnál a napszemüveges profilkép. Lehet néha mulatni, kellenek igaz barátok, de egy társkereső profilból nem szerencsés közösségi média üzenőfalat csinálni.

A humoros rébusz

Nagy játékos ő, és a csábereje a humorban és az érdeklődést felcsigázó kérdésekben rejlik. Ez néha átcsap tolakodóba, de egy humoros megjegyzéssel mindent, de mindent el tud ütni! Folyton kérdésekkel bombázza kiszemeltjét, néha kifordítja a szavait, de a huszadik vicceskedő megjegyzésnél már érezni, hogy valami nem kerek az illetőnél. Valahol az öngazolást keresi, de a kezdeti megalománia jelei ezek, vagy leginkább csak szeret szórakozni. Talán őt a legnehezebb kiszúrni, kivéve ha az ostobább verzióval találkozol, aki folyton emojikkal próbálja megtámogatni a kijelentéseit.

A viktoriánus

Ő a rejtélyes továbbfejlődött verziója, csak ő nem az arcát rejtegeti, hanem az egész lényét homály fedi, és hosszú levélváltásokban leli örömét, amit még Goethe is megirigyelne. Van róla tűrhető fotó, rengeteget chatel, vagy leveleket írogat, ami alapján a kiszemeltje kompletten felépíthet egy képet róla, de a személyes találkozóig nem akar eljutni a dolog. Az online alteregója alapján kialakult csábító képet nehéz csak úgy a kukába dobni és tovább állni, hiszen jókat beszélgettek, közös hullámhosszon vagytok, és vársz, vársz… a semmire. Lépj tovább és foglalkozz olyan társkeresőkkel, akikkel pár beszélgetés után már le tudtok beszélni egy találkozót, mert végül is az online ismerkedésnek az a lényege, hogy eljussatok a személyes találkozáshoz.

randivonal_infografika